Een nieuwe werknemer in dienst

Welke informatie geeft u over SPW-pensioen?

Vanaf het moment dat een nieuwe werknemer bij u in dienst komt, bouwt hij pensioen op bij SPW. Zodra wij dit weten, regelen wij alles rond zijn pensioen. Daar hoeft u of uw werknemer zich geen zorgen om te maken. U kunt uw nieuwe werknemer dit laten weten door de welkomstmail van SPW te sturen, bijvoorbeeld op de eerste werkdag. Wij informeren uw werknemer over zijn pensioen bij SPW, maar het is goed als u uw werknemer ook wijst op een aantal zaken. 

Verstuur de SPW welkomstmail

Na aanmelding ontvangt uw werknemer een welkomstbrief

Nadat u uw werknemer heeft aangemeld, ontvangt hij van ons binnen een aantal weken een welkomstbrief met daarbij de Pensioen 1-2-3. Hierin staat hoe hij pensioen bij SPW opbouwt en in welke gevallen hij zelf iets moet doen. Daarna kan uw werknemer een aantal zaken direct zelf regelen, zoals zijn partner aanmelden voor partnerpensioen. Het is goed om uw werknemer hierop te wijzen.

Ook wij versturen berichten aan uw nieuwe medewerker. Natuurlijk de welkomstbrief, maar ook een aantal e-mails om te zorgen dat uw medewerker goed van start gaat met zijn pensioen. Weten wij nog niet het e-mailadres van uw nieuwe werknemer? Dan ontvangt deze een kaart waarin wij vragen het e-mailadres in te vullen in MijnSPW. Want onze voorkeur is informeren per mail, dan kunnen we direct verwijzen naar onze website en Mijn SPW. U helpt ons als u nieuwe werknemers vraagt het e-mailadres door te geven.
Dat kan via Geef uw e-mailadres door.

Veelgestelde vragen

Uw werknemer kan het pensioen dat hij bij een andere pensioenuitvoerder heeft opgebouwd, meenemen naar SPW. Dit heet waardeoverdracht. Daarvoor kan hij bij SPW een offerte aanvragen. De beleidsdekkingsgraad van beide uitvoerders moet wel minimaal 100% zijn.

Redenen om te kiezen voor waardeoverdracht:

  • 1 pensioenoverzicht, 1 uitkering
  • hoger SPW-pensioen 

Het is goed om beide regelingen met elkaar te vergelijken. Bijvoorbeeld op het gebied van flexibele keuzes en de manier en mate van indexeren.

Lees wat er in het pensioenreglement staat over waardeoverdracht.

Als uw werknemer getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft, bouwt hij automatisch partnerpensioen op voor zijn partner.
Woont uw werknemer ongehuwd samen, zonder geregistreerd partnerschap? Dan krijgt de partner onder bepaalde voorwaarden partnerpensioen op het moment dat uw werknemer overlijdt. 

Uw werknemer kan zijn partner via MijnSPW aanmelden voor SPW partnerpensioen

Lees welke voorwaarden er in het pensioenreglement staan over nabestaandenpensioen.

Is het partner- en wezenpensioen voor de nabestaanden van uw werknemer niet voldoende om van rond te komen? Uw werknemer kan een Anw-hiaatpensioenverzekering bij SPW afsluiten. Dit is een vrijwillige verzekering. Daarom moet uw werknemer deze zelf aanvragen.

Is uw werknemer nieuw in dienst?
Sluit de verzekering binnen drie maanden af, dan hoeft uw werknemer geen gezondheidsverklaring in te vullen.

Lees de voorwaarden voor het afsluiten van een Anw-hiaatpensioenverzekering.