Meestgestelde vragen

Vrouw en man kijken naar map

Heeft u een vraag? Wellicht staat uw vraag bij de 'meestgestelde vragen'. 

Via het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP) beheert u uw bedrijfsgegevens. Zo heeft u altijd inzicht in de status van de aanlevering van uw gegevens. U logt in via pensioenaangifte.apg.nl.

U wijzigt de gegevens van uw dienstverlener in het portaal via pensioenaangifte.apg.nl.
Deze handleiding helpt u daarbij.


Na het wijzigen van uw gegevens, verzendt u de wijzigingen. Uw wijziging wordt pas definitief doorgevoerd nadat deze door één van onze medewerkers is beoordeeld. Het kan daarom enkele dagen duren voordat uw wijziging is verwerkt.​​

Er zijn drie dienstverlenende rollen die belangrijk zijn in het proces van de levering van uw gegevens. Het is van belang dat u bij iedere rol de juiste contactpersoon en contactgegevens invult. Hiermee bepaalt u wie namens uw bedrijf de levering van loon- en premiegegevens kan verzorgen en wie toegang heeft tot uw bedrijfsgegevens in de Selfservice Werkgevers Portaal. Hieronder lichten we iedere rol kort toe.


Gegevensleverancier
Degene in de rol van gegevensleverancier is verantwoordelijk voor het transport van de gegevens naar ons. Zodra de gegevensleverancier de gegevens heeft ingezonden, ontvangt hij of zij een terugkoppeling per e-mail of de gegevens technisch verwerkt kunnen worden.

Als een levering technisch afgekeurd is, kan de gegevensleverancier in de Selfservice Werkgevers Portaal de reden van de technische afkeuring raadplegen. Vervolgens moet de levering gecorrigeerd worden en opnieuw worden ingezonden door de gegevensleverancier.

Personeel- en Salarisadministratie
Degene in de rol van personeel- en salarisadministratie is verantwoordelijk voor de inhoud van de levering. Dit is degene die de loon- en persoonsgegevens invoert. Via het eigen salarispakket of via de Selfservice Werkgevers Portaal.

Deze contactpersoon ontvangt per e-mail de inhoudelijke signalen op de gegevens die zijn ingestuurd. Via het portaal kan hij of zij de betreffende signalen inzien. Vervolgens kan hij of zij de benodigde wijzigingen doorvoeren in het eigen salarispakket en opnieuw (laten) insturen. Als hij of zij niet via het salarispakket werkt, dienen de wijzigingen worden doorgevoerd in het portaal.

Financiële Administratie
Deze contactpersoon ontvangt de facturen per e-mail.

Jazeker, gebruikt een van deze handleidingen bij het aanleveren van gegevens via het portaal (SWP)

U kunt de gegevens van uw bedrijf zelf wijzigen in SWP via pensioenaangifte.apg.nl 

Gebruik de handleiding bij het controleren en wijzigen van uw gegevens​​. Na het wijzigen van uw gegevens, verzendt u de wijzigingen.

De wijziging wordt pas definitief doorgevoerd nadat deze door een van onze medewerkers is beoordeeld. Het kan daarom enkele dagen duren voordat uw wijziging is verwerkt.

Als u uw gegevens aanlevert via uw loonpakket, ontvangt u na het indienen van een levering per e-mail een melding of uw levering verwerkbaar is. De details van meldingen en de status van uw aanlevering ziet u terug in het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP) via pensioenaangifte.apg.nl 

Als u aanlevert via uw loonpakket, kunt u  in SWP:

  • de status van uw levering raadplegen 
  • de details van de signalen op uw levering inzien
  • uw bedrijfsgegevens beheren

Voer correcties door via uw loonpakket. Of via het SWP als dit gemakkelijker voor u is. Let er dan wel op dat u ook altijd de correctie in uw loonpakket klaar zet voor de volgende pensioenaangifte. Anders krijgt u  signalen bij een volgende aangifte opnieuw.

De uiterste aanleverdatum is elke maand de 14e van de volgende maand. Voorbeeld: U levert uw premie en gegevens over periode 1 van <jaartal> dus uiterlijk op 14 februari <jaartal> aan.

U ontvangt een technische afkeuring op uw levering als de gegevens in de levering niet voldoen aan een van de APG-verwerkingscriteria:

1. De bestandsnaam moet voldoen aan de juiste bestandsnaam formaten: (sbc.M9960762.eejjmmdd.uu.mm.ss.xml. Het M-nummer - nummer na de M - hierin is het leveranciersnummer).
2. Gegevens in de levering moeten voldoen aan de XSD-criteria. De XSD-validatie levert een negatief resultaat op.
3. Gegevens in de levering moeten voldoen aan de APG-verwerkingscriteria. Raadpleeg het tabblad Signalen op pensioenaangifte.apg.nl voor de details van de technische afkeuring.

Let op! Vink hiervoor het vakje 'toon technische signalen' aan.
Wij vragen u om deze gegevensaanlevering aan te passen en opnieuw naar ons toe te sturen.

Mijn levering voldoet niet aan de inhoudelijke controles, wat nu?

U kunt de details van de inhoudelijke signalen raadplegen in de Selfservice Werkgevers Portal op pensioenaangifte.apg.nl. U gaat hiervoor naar het tabblad Signalen.
Wij vragen u de gegevens zo spoedig mogelijk aan te passen en opnieuw in te sturen.

In dit overzicht staat alles wat u moet weten over de verbijzonderingen. 

Waar kan ik de details van signalen inzien?
U heeft per e-mail een signaal op uw levering ontvangen. Raadpleeg de details via de Selfservice Werkgevers Portal op pensioenaangifte.apg.nl. Ga hiervoor naar het tabblad Signalen.

Let op! Als u een technische afkeuring hebt ontvangen, vinkt u in het tabblad Signalen het vakje 'toon technische signalen' aan.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op.