Pensioen is een waardevolle arbeidsvoorwaarde

Als werkgever heeft u echt wat te bieden. De pensioenregeling van SPW is een belangrijk onderdeel van het arbeidscontract. Zeker de moeite waard te benoemen tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek, net als salaris, opleidingsbudget en vakantiegeld. Ook voor uw huidige werknemers is het goed om te weten wat hun pensioen waard is. Pensioen bij SPW staat als een huis. Dat bewijzen wij en u met de 6 pensioenbeloften van SPW.

Maak de voordelen van het SPW-pensioen inzichtelijk

En uw betrokkenheid als werkgever bij de toekomst van uw werknemers extra duidelijk. Dat kan met:

  • de flyer 'Jouw pensioen staat als een huis' 
  • de kant & klare e-mail 'Jouw pensioen staat als een huis'
  • de informatiepagina voor werknemers 'Staat als een huis'
  • de video 'De 6 pensioenbeloften van SPW' 

Als u met een nieuwe werknemer de arbeidsvoorwaarde bespreekt, neemt u vast en zeker ook de tijd voor het SPW-pensioen. Maar pensioen is niet alleen een waardevolle arbeidsvoorwaarde bij in en uit dienst. En te waardevol er geen aandacht aan te besteden tijdens de carrière. Bovendien essentieel aandacht aan te besteden bij levensgebeurtenissen zoals trouwen, kinderen krijgen, verhuizen, scheiden of arbeidsongeschiktheid. Dat zijn gebeurtenissen waarvan u wel op de hoogte bent. Maar wij niet. Goed dus als u dan in gesprek gaat met uw werknemer over de gevolgend voor pensioen. Of wat pensioen biedt in die situaties. 

En krijgt het SPW-pensioen aandacht op uw 'werken bij-website' of in uw vacatures? 

Help nieuwe werknemers uw pensioenregeling op waarde te schatten

Daarvoor zijn er nu een aantal handige hulpmiddelen. Zoals een flyer die u eenvoudig print en mee geeft aan uw nieuwe werknemer bij het arbeidsvoorwaardengesprek. Nasturen als pdf per e-mail kan uiteraard ook. Wijs nieuwe werknemers op de pagina met informatie speciaal voor hen over deze waardevolle arbeidsvoorwaarde. Voor extra verdieping stuurt u een link naar de video 'De 6 pensioenbeloften van SPW' mee. Voor uw gemak hebben wij ook  een concepttekst voor zo'n e-mail voor u. U vindt hier alle 'Handige hulpmiddelen' bij elkaar. 

Uw huidige werknemers kennen de waarde van hun pensioen niet altijd

U promoot pensioen als waardevolle arbeidsvoorwaarde makkelijk met de flyer 'Jouw pensioen staat als een huis'. U gebruikt de concepttekst om een e-mail naar uw werknemers te sturen. Wijs uw werknemers  nog eens op de pagina met informatie speciaal voor hen over deze waardevolle arbeidsvoorwaarde. Maak alle voordelen van een pensioen bij SPW vaker duidelijk dan alleen bij in en uit dienst. Als werkgever levert u tenslotte een grote bijdrage aan de financiële toekomst van uw werknemers. En dat mag best een keer gezegd. U vindt hier alle 'Handige hulpmiddelen' bij elkaar. 

Chat met SPW