Pensioen is een waardevolle arbeidsvoorwaarde

Als werkgever heeft u echt wat te bieden. De pensioenregeling van SPW is een belangrijk onderdeel van het arbeidscontract. Zeker de moeite waard te benoemen tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek, net als salaris, opleidingsbudget en vakantiegeld. Ook voor uw huidige werknemers is het goed om te weten wat hun pensioen waard is. Pensioen bij SPW staat als een huis.

Praat vaker over pensioen met uw werknemers

Als u met een nieuwe werknemer de arbeidsvoorwaarden bespreekt, neemt u vast en zeker ook tijd voor het SPW-pensioen. Maar pensioen is niet alleen een waardevolle arbeidsvoorwaarde bij in dienst komen en uit dienst gaan. Het verdient zeker ook aandacht tijdens de loopbaan. Bovendien is aandacht besteden aan pensioen essentieel bij levensgebeurtenissen zoals trouwen, kinderen krijgen, verhuizen, scheiden of arbeidsongeschiktheid. Dat zijn gebeurtenissen waarvan u waarschijnlijk wel op de hoogte bent. Maar wij zijn dat niet. Goed als u dan in gesprek gaat met uw werknemer over de gevolgen voor pensioen. Of wat pensioen uw werknemer in die situaties biedt. 
En krijgt het SPW-pensioen aandacht op uw 'werken bij-website' of in uw vacatures? Ook daar verdient het zeker een plek.

Wijs uw werknemers nog eens op de pagina met informatie speciaal voor hen over deze waardevolle arbeidsvoorwaarde.

Maak de voordelen van het SPW-pensioen inzichtelijk

En uw betrokkenheid als werkgever bij de toekomst van uw werknemers extra duidelijk. Dat kan met:

  • de flyer 'Jouw pensioen staat als een huis' 
  • de kant & klare e-mail 'Jouw pensioen staat als een huis'
  • de informatiepagina voor werknemers 'Staat als een huis'
  • de video 'De pensioenregeling van SPW'