Trouwen

Man lachend voor huis

Gaat uw werknemer trouwen? Of laat uw werknemer een partnerschap registreren? De partner komt dan mogelijk in aanmerking voor partnerpensioen. U hoeft als werkgever niets te doen. Afhankelijk van waar uw werknemer woont moet hij hier zelf iets voor regelen.

Woont uw werknemer in Nederland?

U en uw werknemer hoeven niets te doen, als uw werknemer in Nederland woont. SPW krijgt automatisch van de gemeente bericht als uw werknemer getrouwd is of een geregistreerd partnerschap aangaat. De partner komt dan automatisch in aanmerking voor partnerpensioen.

Woont uw werknemer in het buitenland?

Dan moet uw werknemer dit schriftelijk aan ons doorgeven. Hierbij moet hij of zij ook een bewijs van het huwelijk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de (huwelijks)akte.

Het geregistreerd partnerschap is - net als het huwelijk - een wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm. Het geregistreerde partnerschap is daarom gelijkwaardig aan een huwelijk. Het geregistreerde partnerschap is dus niet gelijk aan een samenlevingscontract.

Uw werknemer kan zich verzekeren om inkomensdaling die kan ontstaan bij de partner en kinderen door overlijden te voorkomen. Deze verzekering geldt ook als uw werknemer een samenlevingscontract heeft én de partner bij ons is aangemeld. 

Lees hier de informatie voor uw werknemer over de Anw-hiaatpensioenverzekering