Bedrag ineens uitgesteld naar 1 januari 2024

7 februari 2023

Heeft u werknemers die in 2023 met pensioen gaan? Dan kunnen zij nog niet kiezen voor de nieuwe pensioenkeuze bedrag ineens. De pensioenkeuze waarmee ze in 1 keer een deel van hun pensioen op kunnen nemen. Deze wet gaat op zijn vroegst in op 1 januari 2024.

De Kamer heeft meer tijd nodig om het wetsvoorstel te behandelen. Zowel de Eerste als Tweede Kamer moet het wetsvoorstel nog goedkeuren. Het is mogelijk dat de datum verder opschuift.

Meer tijd voor goede keuze

Het uitstel geeft ons en andere fondsen genoeg tijd om u en uw werknemers uitgebreid te informeren. Over de voordelen, de nadelen en de gevolgen.

Als uw werknemer kiest voor bedrag ineens, is het maandelijkse pensioenbedrag bijvoorbeeld lager. Ook kan het invloed hebben op de belastingaangifte of toeslagen van uw werknemer.

Bedrag ineens in het kort

Bedrag ineens is onderdeel van het vernieuwde pensioenstelsel. Uw werknemers kunnen er straks voor kiezen om tot 10% van hun opgebouwde pensioen in 1 keer op te nemen. Dit kan alleen op het moment dat ze met pensioen gaan: op hun pensioendatum.