Verhoging pensioen werknemers met 2,38% per 1 januari 2023

5 december 2022

Elk jaar probeert SPW de pensioenen te verhogen met de stijging van de lonen. Hiermee zorgen we dat pensioen zijn waarde behoudt. Per 1 januari verhoogt SPW het pensioen van uw werknemers met 2,38%.

De pensioenverhoging is afhankelijk van onze financiële situatie. Deze moet goed genoeg zijn om de pensioenen nu, maar ook in de toekomst te kunnen betalen. Om te bepalen of dit zo is, kijken we naar de beleidsdekkingsgraad op 31 oktober van dit jaar. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de dekkingsgraden van de afgelopen 12 maanden. Onze beleidsdekkingsgraad was op 31 oktober niet hoog genoeg om de stijging van de lonen volledig te volgen. De prijzen stegen in de periode 31 juli 2021 tot en met 31 juli 2022 met 12,4%. De lonen stegen in die periode met 3,0%.

'We zijn blij dat we de pensioenen dit jaar kunnen verhogen. Zeker na jaren met geen of weinig verhoging. Toch volgen we de inflatie niet helemaal. Want bij een verhoging kijken we niet alleen naar de prijsinflatie en loonindex in het afgelopen jaar. Ook bekijken we wat een verhoging betekent voor onze financiële situatie in de toekomst. En naar de belangen van zowel de huidige werkenden als de gepensioneerden. Het pensioengeld moet namelijk evenwichtig worden verdeeld. Ook bereiden we ons voor op het nieuwe pensioenstelsel. Wij vinden het belangrijk een sterke financiële situatie te hebben bij de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel'.
— Miranda Blomberg, werknemersvoorzitter SPW

Uw werknemer: 

Wij doen er alles aan om een goed rendement te behalen. Onze beleggingsspecialisten beleggen uw pensioeninleg professioneel en verantwoord. Uw inleg in goede handen, met bewezen rendement. Dat is wat wij u beloven. 

Lees meer over onze pensioenbeloften

Misschien vindt u het antwoord op uw vraag bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op. Wij helpen u graag!