Uw werknemer gaat verhuizen

Wat moeten u of uw werknemer regelen als uw werknemer verhuist?

  • Verhuist uw werknemer binnen Nederland, dan hoeft u niets te doen. SPW krijgt deze informatie automatisch door van de gemeente.
  • Als uw werknemer in of naar het buitenland verhuist, krijgen wij die gegevens niet automatisch door. Uw werknemer moet zijn nieuwe adres doorgeven aan het RNI, dat de informatie vervolgens naar ons stuurt. In Mijn SPW kan hij zijn correspondentieadres aanpassen.
  • Als uw werknemer vanuit het buitenland naar Nederland verhuist, geeft uw werknemer de adresgegevens door aan de gemeente. 
  • Als uw werknemer de correspondentie van SPW op een ander adres wil ontvangen dan het officiële woonadres. Uw werknemer kan dit zelf wijzigingen via Mijn SPW.

Verhuizen en hypotheek

Verhuist uw werknemer naar een koophuis? Dan kan de hypotheekverstrekker vragen een verklaring 'Aanvullende Voorzieningen' in te vullen. 

Waarom verklaring 'Aanvullende Voorzieningen' invullen?

Het is voor uw werknemer belangrijk om te weten wat de financiële gevolgen zijn als deze overlijdt of arbeidsongeschikt wordt. Kan uw werknemer of zijn nabestaande partner de hypotheek dan nog betalen? Daarom is het belangrijk om te weten welke collectieve voorzieningen er zijn in de pensioenregeling tegen de risico’s van overlijden en arbeidsongeschiktheid. 

Wilt u hulp bij het invullen van de verklaring? Kijk bij de vragen en antwoorden