Welkom bij SPW!

U heeft uw (eerste) baan bij een woningcorporatie. Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW) zorgt vanaf nu voor uw pensioen. Het meeste gaat daarbij vanzelf, maar enkele zaken zijn handig om te weten of om gelijk even te regelen.

In Mijn SPW heeft u altijd inzicht in uw actuele pensioengegevens. U ziet uw te bereiken pensioen. Ook kunt u er zaken regelen, zoals bijvoorbeeld waardeoverdracht.

 

Wilt u uw post in de toekomst digitaal ontvangen? Dat kan! Geef uw e-mailadres door via Mijn SPW.

En hebben u en uw partner een samenlevingsovereenkomst afgesloten bij een notaris? Meld dan uw partner aan.

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap?

Dan hoeft u niets te doen. Wij krijgen deze gegevens door van uw gemeente.

Heeft u bij uw vorige baan pensioen opgebouwd bij een ander pensioenfonds? U kan dit pensioen meenemen naar SPW. Dit noemen we waardeoverdracht. Dat regelt u via Mijn SPW.

U kunt een Anw-hiaatpensioenverzekering bij SPW afsluiten. Dat is een vrijwillige verzekering. U doet dit bijvoorbeeld als het partner- en wezenpensioen voor uw nabestaanden niet voldoende is om van rond te komen. U moet dit zelf aanvragen.

Als er iets verandert aan uw persoonlijke situatie doet u er goed aan dit ook aan SPW te laten weten. In sommige gevallen heeft een verandering in uw persoonlijke situatie namelijk invloed op uw pensioen.

We ontwikkelden onze 6 pensioenbeloften, zodat u weet dat u op ons kunt rekenen. U bent gaan werken bij een woningcorporatie en uw pensioen is daar op afgestemd. Zo is de pensioenregeling van ons samen, op maat gemaakt voor woningcorporaties. Dit doen wij met behulp van organisaties die werknemers en werkgevers vertegenwoordigen. Wij ondersteunen de sector waar u in werkt door actief te beleggen in onder meer vastgoed. Daarmee is uw inleg in goede handen, met bewezen rendement.

Lees meer over deze en de andere pensioenbeloften van SPW