Ons vernieuwde pensioen

We beschermen samen wat van waarde is

Voor jou is natuurlijk 1 ding het belangrijkst: de zekerheid van een goed pensioen wanneer je stopt met werken. Zodat jij ook straks de invulling kan geven aan het leven dat je wenst. Gelukkig behoort ons pensioenstelsel al decennia tot de beste van de wereld. Dat willen we als SPW ook zo houden. Maar daarvoor is enig onderhoud noodzakelijk.

Het verhaal van ons pensioen

Er wordt veel gesproken over de verandering van ons pensioen. We begrijpen dat dit een gevoel van onzekerheid met zich meebrengt. Er zullen onderdelen van hoe wij het samen regelen veranderen, maar wij zien dit vooral als verbeteringen. Ons monumentale pensioen krijgt een upgrade.

Maar veel blijft ook hetzelfde. Een zekerheid die blijft: SPW zorgt ervoor dat jouw pensioen, en die van alle (oud-)corporatiemedewerkers, 'goed voor elkaar is'. Nu en straks. Met één duidelijk doel: het best mogelijke pensioen voor jou. Je leven lang. Ook straks staat jouw pensioen als een huis.

Ons pensioen wordt transparanter en persoonlijk. Daarom dat we nu ook al graag meer vertellen over wat blijft, wat verandert en wat wij gaan doen voor jouw pensioen.

Waarom is dit onderhoud nodig?

Omdat we zo voor jou en de volgende generaties blijven bouwen voor het beste mogelijke pensioen. Tijden veranderen en daarom is het verstandig daarop in te spelen. Denk aan:
 

  • De economie, de arbeidsmarkt en de samenstelling van onze samenleving zijn veranderd.
  • Mensen worden steeds ouder en er zijn ook nog eens minder werkenden vergeleken met gepensioneerden.
  • Mensen werken niet meer hun hele leven voor één werkgever en werken bovendien steeds vaker voor zichzelf.

Dit maakt het noodzakelijk om enkele aanpassingen te doen in hoe wij ons pensioen regelen. Daarom werken we hard aan ons vernieuwde pensioen.

Maar de belangrijkste zekerheid, die blijft

Ook straks zorgt SPW, samen met jou, voor een pensioen van ons samen. Hoe dat eruit gaat zien? Ook straks delen we samen risico's en werken we samen voor jouw pensioen, maar blijft er ook ruimte om zelf te kiezen. Zo zorgen we voor een pensioen dat sociaal, collectief en persoonlijk is.

Goed voor werkgevers en werknemers. Goed voor jouw pensioen. Goed voor elkaar.

Wat wij voor jouw pensioen gaan doen

Op 1 januari 2026 gaat SPW over naar de nieuwe regels voor pensioen. Achter de schermen wordt er al hard gewerkt om dit goed voor jou te regelen. Wil je meer weten over wat er komen gaat? Lees dan vooral verder.