Onze resultaten

Werken aan financiële en duurzame resultaten

SPW zet zich in voor een goed pensioen voor iedere werknemer en werkgever van een woningcorporatie. We vinden het belangrijk om dit op een verantwoorde manier te doen. Daarom is verantwoord beleggen een integraal onderdeel van ons beleggingsproces. Net als rendement, risico en kosten.

Wij delen graag onze voortgang, zowel op financieel als maatschappelijk gebied.

Financiële beleggingsresultaten

Afbeelding bij financiële beleggingsresultaten SPW

In 2021 lieten de beleggingsresultaten van SPW een resultaat zien van: 8,5%. De benchmark liet een resultaat zien van 6,3%. Dit is het beleggingsresultaat inclusief derivaten voor afdekking rente- en valuta-afdekking. Exclusief de bijdrage van de derivaten was het resultaat 12,2%.

Een overzicht van 2021 vind je op onze pagina met beleggingsresultaten.

Verantwoord beleggen in getallen

Verantwoord beleggen in cijfers van SPW 2021

In de afgelopen beleidsperiode (2017-2020) hebben we met onze beleggingen aansprekende duurzame resultaten behaald. Zo is de CO2-voetafdruk van onze aandelenbeleggingen flink afgenomen en beleggen we steeds meer in duurzame ontwikkeling.

Voor 2021-2025 gaan we met aangescherpte ambities verder op de ingeslagen weg. In lijn met de wensen van onze deelnemers leggen we daarin nog meer focus op de thema’s klimaatverandering, biodiversiteit, goed bestuur en mensenrechten. In ons jaarlijkse Verslag Verantwoord Beleggen leest u meer over onze resultaten.

Klik op de button en download ons Verslag Verantwoord Beleggen.

Chat met SPW