Engagement

Actief in gesprek gaan

Nieuwe bedrijven zijn alleen welkom als ze aan onze eisen voldoen of als wij verbetering verwachten, door met ze in gesprek te gaan. Ook om bij bedrijven bepaalde negatieve invloeden te stoppen, voorkomen of verminderen, gaan we het gesprek aan met bedrijven. Dat noemen we ‘engagement’.

We delen jaarlijks overzichten van de bedrijven waarmee we in gesprek zijn en waarover we met ze in gesprek zijn.


De afgelopen periode zijn we met meer dan 400 bedrijven een gesprek aangegaan. Bijvoorbeeld over arbeidsomstandigheden, milieu, mensenrechten, bedrijfsethiek, goed bestuur en duurzame financiering. Soms over één van die onderwerpen, soms over meerdere. Het complete overzicht van de bedrijven en de onderwerpen waarover we afgelopen jaar in gesprek waren, vindt u in onze engagement lijst.

Benieuwd naar dit overzicht? Download dan onze engagement lijst 2023.

Engagement bij insluiting

 

Nieuwe bedrijven zijn alleen welkom als ze aan onze eisen voldoen of als wij verbetering verwachten, door met ze in gesprek te gaan. In de rapportage “Resultaten Engagement insluitingsbeleid” geven wij inzicht in de resultaten van de afgesloten engagement trajecten in het afgelopen jaar, in het kader van ons insluitingsbeleid

Benieuwd naar dit overzicht? Download dan de rapportage “Resultaten Engagement insluitingsbeleid” over het afgelopen jaar.

In ons Verantwoord Beleggen en Stewardship Beleid staan onze gedragsrichtlijnen voor actief aandeelhouderschap gericht op verantwoord ondernemen. Hiermee voldoen we aan de verplichtingen van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en de Shareholder Rights Directive (SRD II).

Hierin wordt ook verwezen naar het Corporate Governance Raamwerk en het beleid omtrent belangenverstrengeling met betrekking tot stewardshipactiviteiten.