Hoeveel pensioen krijgt u in 2024?

Bekijk nu uw nieuwe pensioenbedragen in MijnSPW
15 januari 2024

In MijnSPW staan de nieuwe bedragen voor uw pensioen. U kunt nu inloggen en ze bekijken. De eerste betaling van uw pensioen in 2024 is op 19 januari.

 

Uw pensioen is een brutobedrag. SPW heeft dit bruto pensioen verhoogd per 1 januari 2024. Op het brutobedrag houden we belasting en premies in. Daarna maken wij het bedrag over op uw bankrekening. Dat is uw nettopensioen.

Tarieven gewijzigd

De overheid verandert (bijna) elk jaar op 1 januari de tarieven. Zo ook dit jaar. Daardoor krijgen veel mensen bij ons pensioenfonds in 2024 (iets) meer pensioen. Wij weten niet of dat voor u geldt. En ook niet hoeveel uw inkomen dan stijgt. Dat hangt af van uw persoonlijke situatie.

Betaalspecificatie

Alle details staan op uw betaalspecificatie. Daar leest u hoeveel belasting u betaalt. Kijk op de betaalspecificatie bij ‘Loonheffing’ en ‘Bijdrage Zvw’.

Op de betaalspecificatie moet u nog even wachten. Die ontvangt u in de 3e week van januari. Dan komt de betaalspecificatie ook online te staan in MijnSPW.

Jaaropgave

Bij de betaalspecificatie ontvangt u ook de jaaropgave. Daarin staat hoeveel pensioen u vorig jaar van ons heeft gekregen. Bewaar dit overzicht goed. U heeft het nodig bij uw belastingaangifte. Dat is pas in maart of april. Bent u het overzicht dan kwijt? U kunt het altijd terugvinden in MijnSPW.

Heeft u vragen?

Lees hier meer over de betaalspecificatie en uw jaaropgave. U kunt ook altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.