Zorgplicht uitgebreid: betere hulp bij pensioenkeuzes

6 juni 2023

Op 1 juli 2023 gaan de nieuwe regels voor pensioen in. Vanaf dat moment neemt de zorgplicht van pensioenfondsen toe. Dus ook die van ons. Dit betekent dat SPW uw werknemers beter gaat begeleiden bij het maken van pensioenkeuzes. En zorgt dat die keuzes zoveel mogelijk in hun belang zijn.

Keuzebegeleiding om uw werknemers te beschermen

Door de nieuwe regels voor pensioen krijgen uw werknemers meer keuzes. Ze krijgen hierdoor ook te maken met meer risico’s en verantwoordelijkheid. Daarom is in de Wet toekomst pensioenen de zorgplicht van pensioenfondsen uitgebreid met keuzebegeleiding.

Dit betekent dat we niet alleen informatie moeten geven over pensioen. We moeten uw werknemers voortaan ook begeleiden en beschermen bij keuzes binnen de pensioenregeling. Het belang van uw werknemers staat hierbij altijd centraal.

Wat betekent keuzebegeleiding?

Het houdt in dat we in onze communicatie altijd de gevolgen van pensioenkeuzes laten zien. Overweegt uw werknemer bijvoorbeeld om eerder met pensioen te gaan? Dan leggen we uit dat dit gevolgen heeft. Bijvoorbeeld voor te ontvangen toeslagen of het pensioenbedrag. Ook leggen we uit met welk doel we bepaalde informatie geven. En wat uw werknemers hiermee kunnen doen.

Onze website en Mijn SPW zijn ingericht om uw werknemers te helpen bij hun keuzes. Met de Pensioenplanner ziet uw werknemer bijvoorbeeld gelijk hoeveel geld hij overhoudt als hij eerder stopt met werken.