Bedrag ineens opnieuw uitgesteld

13 juli 2023

De invoering van het bedrag ineens is opnieuw uitgesteld. De ingangsdatum van 1 januari 2024 is niet meer haalbaar. De nieuwe pensioenkeuze gaat op zijn vroegst in vanaf 1 juli 2024. Dat maakte de overheid vorige week bekend.

Het bedrag ineens is een onderdeel van het vernieuwde pensioenstelsel. Met het bedrag ineens kunt u een deel van uw opgebouwde ouderdomspensioen in 1 keer laten uitbetalen.

Waarom is de invoering van bedrag ineens opnieuw uitgesteld?

Het lukt de Tweede Kamer niet om deze nieuwe pensioenkeuze nog voor de zomervakantie te behandelen. Pensioenfondsen moeten ook genoeg tijd krijgen om hun deelnemers hierover te informeren. Zo kunnen de deelnemers goed nadenken over deze nieuwe pensioenkeuze. Pensioenfondsen hebben aangegeven daar 6 tot 9 maanden voor nodig te hebben. Daardoor is de datum van 1 januari 2024 niet meer haalbaar.

Wat gaat er nu gebeuren?

De Tweede Kamer moet het wetsvoorstel voor het bedrag ineens goedkeuren. Daarna is de Eerste Kamer aan de beurt. Als de Eerste Kamer en Tweede Kamer allebei akkoord zijn, worden er nieuwe stappen ondernomen. De nieuwe pensioenkeuze gaat dan op zijn vroegst in op 1 juli 2024. Als we meer weten, leest u het op onze website.