Uw pensioen wordt per 1 januari 2023 verhoogd

6 december 2022

Bouwt u pensioen op bij SPW? Dan verhogen wij uw pensioen met 2,38%. Bent u gepensioneerd? Of bouwde u in het verleden pensioen bij ons op, maar heeft u uw pensioenleeftijd nog niet bereikt? Dan verhogen wij uw pensioen met 9,84%.

Elk jaar probeert SPW de pensioenen te verhogen. Hiermee zorgen we dat uw pensioen zijn waarde behoudt. Als u werkt en pensioen opbouwt, baseren we ons op de stijging van de lonen. Als u geen pensioen meer opbouwt of als u met pensioen bent, baseren we ons op de stijging van de prijzen. Hierdoor is de verhoging voor de verschillende groepen deelnemers dus anders. Meer uitleg over ons toeslagenbeleid leest u in de veelgestelde vragen.    

Miranda Blomberg, werknemersvoorzitter SPW: 'We zijn blij dat we de pensioenen dit jaar kunnen verhogen. Zeker na jaren met geen of weinig verhoging. Toch volgen we de inflatie niet helemaal. Want bij een verhoging kijken we niet alleen naar de prijsinflatie en loonindex in het afgelopen jaar. Ook bekijken we wat een verhoging betekent voor onze financiële situatie in de toekomst. En naar de belangen van zowel de huidige werkenden als de gepensioneerden. Het pensioengeld moet namelijk evenwichtig worden verdeeld.   

Ook bereiden we ons voor op het nieuwe pensioenstelsel. Wij vinden het belangrijk een sterke financiële situatie te hebben bij de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel'.

De pensioenverhoging is afhankelijk van onze financiële situatie. Deze moet goed genoeg zijn om de pensioenen nu, maar ook in de toekomst te kunnen betalen. Om te bepalen of dit zo is, kijken we naar de beleidsdekkingsgraad op 31 oktober van dit jaar. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de dekkingsgraden van de afgelopen 12 maanden. Onze beleidsdekkingsgraad was op 31 oktober niet hoog genoeg om de stijging van de prijzen en lonen volledig te volgen. De prijzen stegen in de periode 31 juli 2021 tot en met 31 juli 2022 met 12,4%. De lonen stegen in die periode met 3,0%.

Dit betekent de verhoging voor u

U kunt vanaf begin januari op Mijn SPW zien wat de verhoging betekent voor uw pensioen of uw pensioenaanspraken. Medio januari ontvangt u persoonlijk bericht. Ontvangt u pensioen van SPW? Dan ziet u uw nieuwe pensioenbedrag ook op de betaalspecificatie van januari. U ontvangt de betaalspecificatie rond 25 januari 2023.

Wij doen er alles aan om een goed rendement te behalen. Onze beleggingsspecialisten beleggen uw pensioeninleg professioneel en verantwoord. Uw inleg in goede handen, met bewezen rendement. Dat is wat wij u beloven.

Bekijk dan de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur bereikbaar. Wij helpen u graag!