Bevestigd: SPW stapt in 2026 over op het vernieuwde pensioenstelsel

12 oktober 2023

Deze week is het definitief geworden, SPW gaat op 1 januari 2026 over op het vernieuwde pensioenstelsel. Onze voorbereidingen liggen op schema. Daar hebben we met de sociale partners hard aan gewerkt. Zo is ons plan om in 2026 over te stappen naar het vernieuwde stelsel mogelijk geworden. Dat hebben we nu ook afgesproken met onze pensioenuitvoerder.

Niet alles verandert als de nieuwe regels voor pensioen ingaan. Jullie kunnen nog altijd rekenen op een solidair stelsel. We bouwen met elkaar pensioen op. Maar het is wel nodig om de regels aan te passen om pensioenen te behouden voor de toekomst.

We worden gemiddeld genomen ouder. Ook de veranderde arbeidsmarkt maakt aanpassing van de regels nodig. Zo wisselen we vaker van baan, werken we een tijdje in deeltijd of kiezen we ervoor om voor onszelf te beginnen en zzp’er te worden. Allemaal redenen waarom ook wij de nieuwe regels voor pensioen belangrijk vinden. 

Nieuwe wetgeving

Werkgevers, werknemers, de pensioensector en de politiek hebben overlegd om tot deze nieuwe regels voor pensioen te komen. 1 juli 2023 was dan ook een mijlpaal. Toen trad de Wet toekomst pensioenen (Wtp) in werking. De Tweede Kamer en de Eerste Kamer hadden hier eerder mee ingestemd.

Nu zijn de pensioenfondsen aan zet om de nieuwe regels toe te passen. De fondsen krijgen tot 1 januari 2028 de tijd om dit te regelen voor hun deelnemers. SPW is al in 2026 klaar om deze stap te zetten.

Wat wij voor uw pensioen gaan doen?

Tot 1 januari 2026 verandert er voor u nog niks. In deze periode werken wij zorgvuldig aan alle stappen die nodig zijn voor de overgang naar ons vernieuwde pensioen. Zodra de nieuwe regeling is uitgewerkt brengen wij u op de hoogte. Wilt u meer weten over wat hetzelfde blijft en wat verandert, of over onze planning? Kijk dan op Vernieuwd pensioenstelsel | SPW