Wij verhogen uw pensioen per 1 oktober 2022

9 september 2022

U heeft pensioen bij SPW. Per 1 oktober 2022 verhogen wij uw pensioen. Omdat de overheid de regels per 1 juli vooruitlopend op het nieuwe pensioenstelsel heeft aangepast, kan dat. Per 1 januari 2022 hebben wij uw pensioen ook verhoogd. We realiseren ons dat het hier gaat om een kleine verhoging in vergelijking met de huidige inflatie. In oktober ontvangt u een persoonlijk bericht.

 

Bouwt u pensioen op bij SPW? Wij verhogen uw pensioen per 1 oktober  met 1,20%.
Bouwde u in het verleden pensioen bij SPW op?Wij verhogen uw pensioen per 1 oktober met 0,69%. 
Ontvangt u pensioen van SPW?   Wij verhogen uw pensioen per 1 oktober met 0,69%. 

 

Waarom kunnen we uw pensioen verhogen?

Er zijn aanvullende regels voor het verhogen van pensioenen. Vanaf 1 juli 2022 mag een pensioenfonds de pensioenen ook verhogen als de beleidsdekkingsgraad 105% of hoger is.
De actuele dekkingsgraad vindt u hier.

De dekkingsgraad is de graadmeter van de financiële gezondheid van een pensioenfonds. Het geeft de verhouding weer tussen het vermogen van het fonds en het bedrag dat nodig is voor alle pensioenuitkeringen nu én in de toekomst. 

SPW heeft de ambitie om uw pensioen te verhogen

Wij besluiten elk jaar of wij kunnen verhogen. Er moet namelijk genoeg financiële ruimte zijn om dat te kunnen doen. Per 1 januari 2022 konden wij een deel van onze ambitie realiseren. Door gebruik te maken van de aanvullende mogelijkheid kunnen we dat ook doen voor het resterende deel van onze ambitie in 2022.

Over wel of niet verhogen per 1 januari 2023 besluiten wij in december. Ook dan zijn wij afhankelijk van de regels die gelden voor indexeren. En onze financiele situatie op dat moment.