Op welke kandidaat stemt u vanaf 4 april?

29 maart 2022

Leer de kandidaten voor het verantwoordingsorgaan (VO) kennen. Bent u pensioengerechtigde of (actieve) deelnemer bij SPW? Dan mag u binnenkort stemmen op 1 kandidaat. U stemt online van 4 tot en met 15 april.

Bekijk hieronder of u kiesgerechtigd bent. Bezoek vervolgens de juiste kandidatenpagina: u mag stemmen op een kandidaat uit uw eigen kiesgroep.

  • U ontvangt pensioen van SPW, ontving op 21 februari 2022 ook al pensioen van ons en was toen 18 jaar of ouder. Dan mag u stemmen op een kandidaat uit de kiesgroep pensioengerechtigden. Bekijk de kandidaten voor pensioengerechtigden.
  • U bouwt pensioen op bij SPW, bouwde op 21 februari 2022¬†ook al pensioen bij ons op en was toen 18 jaar of ouder. Dan mag u stemmen op een kandidaat uit de kiesgroep deelnemers. Bekijk de kandidaten voor deelnemers.

Hoe zat het ook alweer met de verkiezingen?

Om de 4 jaar krijgt SPW een nieuw verantwoordingsorgaan. De 12 zetels zijn verdeeld onder vertegenwoordigers van (actieve) deelnemers, pensioengerechtigden en werkgevers. De verkiezingen van april 2022 zijn voor de 10 leden die worden verkozen namens de deelnemers en de pensioengerechtigden. Werkgeversorganisatie Aedes draagt de leden namens werkgevers voor.

U krijgt nog (digitale) post over stemmen

Kiesgerechtigden krijgen voor 4 april een belangrijke brief of e-mail van SPW met uitleg over stemmen. Nu alvast meer weten? Lees hier hoe u straks stemt.