Interview Stephanie

Foto van Stephanie voor en na ze ouder is gemaakt

“Ik heb op jonge leeftijd ervaren dat het leven vol verrassingen zit en heb altijd een back-upplan.”

Als je Stephanie vraagt hoe ze straks oud wil worden, hoeft ze niet lang na te denken. Met haar voeten in het zand bij een huisje op Curaçao. En dat is meer dan een dagdroom. Stephanie is 37 jaar en ze woont met haar gezin in Den Haag. Ze vertelt ons over de belangrijke momenten in haar leven.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Bij mij gaat om 6 uur de wekker, oftewel mijn dochtertje van 2. Mijn vrouw is in verwachting van ons 2e kind. Ik probeer haar zoveel mogelijk te ontlasten. Overdag werk ik voor Haag Wonen als woonconsulent. Ik heb het er super naar mijn zin. Daarnaast leef ik mijn passie uit als DJ/ MC in clubs en op feesten. Het is een ideale combinatie.

Corona heeft een enorme klap uitgedeeld aan muzikanten. Door mijn baan konden we de rekeningen betalen. Ik houd enorm van muziek en gezelligheid, maar mijn leven probeer ik onder controle te hebben. Ik heb op jonge leeftijd ervaren dat het leven vol verrassingen zit. Daarom heb ik altijd een back-upplan.

Dat klinkt als een bewogen jeugd, wat heb je meegemaakt?

Op mijn 10e emigreerde ik met mijn moeder en zusje van Curaçao naar Nederland. We kwamen terecht in een opvanghuis in Friesland. Op Curaçao leefden we in rijkdom en we hadden alles. In Nederland hadden we niets. Ik heb een ding gevraagd, een discman. Na 6 jaar kreeg ik hem.

Rond mijn 16e ging alles ineens fout. Ik kwam erachter dat ik op vrouwen viel en dacht dat er iets mis met mij was. Mijn oom belde mij op uit Curaçao en zei; ‘Lieverd er is helemaal niets mis met jou. Jij bent goed zoals je bent, de wereld om je heen klopt niet, ga er weg’. Mijn oom heeft mij ingeprent om een studie te doen waar ik mijn geld mee kan verdienen. Hij zei; ‘wat je daarna gaat doen en met wie, maakt niets uit. Je geaardheid is niet belangrijk als je maar een studie afrondt’. Ik heb naar hem geluisterd en ben naar Den Haag vertrokken. Ik heb een studie afgerond en daarna nog een, voor alle zekerheid.

Jij hebt nu je eigen gezin, hoe regel je de financiën?

Mijn gezin is mijn alles. Voor hen heb ik alles goed geregeld. We hebben een AOW, een nabestaandenpensioen, wezenpensioen en levensverzekering. Wat er ook gebeurt, mijn vrouw en kinderen zullen niets te kort komen.

Check je weleens je pensioen?

Volgens mij kan ik op mijn 67e met pensioen, maar dat is nog ver weg he? Pensioen moet je goed plannen. Niet te vroeg erin en niet te laat eruit. Misschien kan ik eerder weg als ik een miljoenencontract krijg of als ik genoeg bij elkaar heb gespaard voor een 2e huisje op Curaçao.

Dat klinkt heerlijk, een huisje op Curaçao

Ja, ik kom daar vandaan. Het is daar zo chill en relaxed. Niets hoeft alles mag, morgen kan het ook nog. Mijn vrouw is verliefd op Ibiza. Dat is niet zo ver vliegen. Beide zijn goed. Ik zie het wel voor me. Voetjes in het zand. Sangria hier, sangria daar. Veel kleinkinderen erbij. Muziek draaien. Ik probeer dat mogelijk te maken.

Heb je nog andere dromen?

Ik zou heel graag nog een keer met een nummer 1-hit willen scoren. Als is het maar om mijn kinderen trots te maken.

Ik doe eigenlijk nu al zoveel dingen waarvan ik dacht dat ze onbereikbaar waren voor mij. En weet je, ik ben blij dat ook mijn toekomst er heel mooi uit gaat zien.

Verandert je leven dan verandert je toekomst

Pensioen gaat over werk, over leven en over samen leven. Je werkt hard voor een goed leven en investeert met je pensioen in een levenslang inkomen later. Het leven nu en later zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom zeggen wij, verandert er iets in je leven? Laat het je toekomst weten!