Hoe we werken

We willen dat de organisaties waarin we beleggen de negatieve gevolgen van hun bedrijfsvoering beperken en de positieve maximaliseren. Vooral op onze speerpunten: klimaatverandering, biodiversiteit, mensenrechten en goed bestuur.

Uiteindelijk is het onze ambitie dat onze portefeuille daarmee zichtbaar verduurzaamt, terwijl we ook onze financiële doelstellingen blijven waarmaken. Om dit te realiseren hebben we een aantal instrumenten tot onze beschikking.

Gericht en bewust investeren

 

Met onze beleggingen willen we bijdragen aan een duurzame wereld, nu en in de toekomst. Bedrijven zijn alleen welkom als ze aan onze eisen (kunnen gaan) voldoen.

Lees meer over ons insluitingsbeleid

Met bedrijven in gesprek gaan

 

In dialoog met bedrijven kijken we hoe we negatieve impact stoppen, voorkomen of beperken. Juist door onze investeringen hebben wij hier een stem in. Een ander woord hiervoor is 'engagement'.

Lees meer over engagement

Onze stemrechten gebruiken

 

Door onze beleggingen worden we (mede)eigenaar en stemmen actief op aandeelhoudersvergaderingen. Zo stemmen we bijvoorbeeld over beloningen, of over de diversiteit van bestuurders.

Lees hoe we ons stemrecht gebruiken

In bepaalde bedrijven investeren we niet

 

Soms willen we op geen enkele wijze verbonden zijn aan de negatieve impact van bedrijven. We sluiten ze dan uit als mogelijke beleggingen. SPW heeft duidelijke criteria voor bedrijven waarin wij niet investeren.

Lees meer over ons uitsluitingsbeleid