Bent u arbeidsongeschikt? Check hier of u recht heeft op een arbeidsongeschiktheidspensioen van SPW.

Ziek worden heeft een grote invloed op het dagelijks leven. Zo ook op uw inkomen en pensioen. Wat moet u weten en regelen? Geef hieronder aan welke situatie voor u geldt, zodat wij u de juiste informatie kunnen laten zien.

question-step-280a80903c
Krijgt u van UWV een uitkering?

Ja, ik krijg van UWV een WIA-uitkering

Dan heeft u misschien recht op arbeidsongeschiktheidspensioen van SPW.

UWV stuurt ons informatie over uw arbeidsongeschiktheid en uw WIA-uitkering. Het duurt gemiddeld 1 tot 3 maanden voordat UWV ons de informatie heeft gestuurd. En wij de informatie hebben beoordeeld. 

Heeft u zelf een schriftelijke beslissing van UWV gekregen? Dan kunt u die ook zelf naar ons opsturen. Samen met het aanvraagformulier. Dat kan per mail of per post. Wij beoordelen dan of u recht heeft op arbeidsongeschiktheidspensioen. 

Heeft u al een brief van ons gekregen? Lees dan hier meer

SPW heeft 3 soorten aanvullingsregelingen. Namelijk: 

Ja, ik krijg een WAO-uitkering van UWV

U was al vóór 1 januari 2006 arbeidsongeschikt.

U valt daarom onder de oude regeling voor (aanvullend) arbeidsongeschiktheidspensioen en invaliditeitspensioen. Neem contact op voor meer informatie.

Nee, ik krijg geen uitkering van UWV

Dan heeft u geen recht op arbeidsongeschiktheidspensioen van SPW.

U krijgt geen WIA-uitkering van UWV. Daarom heeft u geen recht op arbeidsongeschiktheidspensioen van SPW. Verandert dit in de toekomst? Dan krijgen wij deze informatie van het UWV. Of kunt u de schriftelijke beslissing van UWV naar ons opsturen. Wij beoordelen dan of u recht heeft op arbeidsongeschiktheidspensioen.

Bent u minder dan 35% arbeidsongeschikt, maar vóór 1 januari 2006 arbeidsongeschikt geworden? Dan valt u onder de oude regeling voor (aanvullend) arbeidsongeschiktheidspensioen en invaliditeitspensioen. Neem contact op voor meer informatie