Nieuwe baan

Als uw oude en nieuwe werkgever bij SPW zijn aangesloten, verandert er niets. Is uw nieuwe werkgever bij een ander pensioenfonds aangesloten? U kunt uw pensioen meenemen naar het nieuwe pensioenfonds.

Vanaf het moment dat u in dienst bent, bouwt u pensioen op bij SPW. Er zijn een aantal zaken die u direct kunt regelen.

Voor u verandert niks. U blijft pensioen opbouwen bij SPW. U krijgt wel 2 brieven van ons. U ontvangt een brief omdat u uit dienst gaat. Dit is de stopbrief. Daarop staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd via de werkgever waar u weggaat. En u ontvangt een brief omdat u in dienst gaat bij een andere werkgever binnen de woningcorporatie. Dit is de startbrief. Hierin bevestigen wij dat u (opnieuw) via uw nieuwe werkgever pensioen opbouwt bij SPW. 

Er is 1 ding waar u op moet letten. Had u tijdens uw vorige dienstverband een Anw-hiaatpensioenverzekering bij SPW? Dan moet u zich opnieuw bij ons aanmelden voor deze verzekering. Als u dit niet doet, is uw partner niet bij ons verzekerd. Uw partner krijgt dan geen Anw-hiaatpensioen als u overlijdt. Uw Anw-hiaat verzekering loopt namelijk niet automatisch door. 

Vanaf het moment dat uw dienstverband met de aangesloten werkgever wordt beëindigd, stopt de opbouw van het pensioen bij SPW. U heeft 3 mogelijkheden: 

1. U laat uw pensioen bij ons staan
Als het pensioen dat u bij ons heeft opgebouwd hoger is dan € 592,51 bruto per jaar, dan kunt u het pensioen bij ons laten staan. Als onze financiële situatie het toestaat, zullen we dit pensioen verhogen. Het bestuur neemt hier jaarlijks een besluit over. 

2. U neemt uw pensioen mee (waardeoverdracht) 
U kunt het pensioen dat u bij ons heeft opgebouwd meenemen naar een ander pensioenfonds of verzekeraar. Dit heet waardeoverdracht. Neem hiervoor contact op met het fonds of de verzekeraar waarnaar u overstapt. Is het pensioen dat u bij ons heeft opgebouwd lager dan € 592,51 per jaar dan gebeurt dit automatisch als u na 1 januari 2018 uit dienst bent getreden. Als u kiest voor waardeoverdracht vervallen al uw pensioenaanspraken bij SPW. U krijgt dan géén pensioen en pensioenverhogingen meer van SPW. U krijgt dan pensioen, maar van uw nieuwe pensioenuitvoerder. U kunt de pensioenregeling van SPW vergelijken met de pensioenregeling van uw nieuwe pensioenuitvoerder met de Pensioenvergelijker.

3. U zet uw pensioenopbouw vrijwillig voort 
Onder bepaalde voorwaarden kunt u uw pensioenopbouw bij SPW vrijwillig voortzetten.

We ontwikkelden onze 6 pensioenbeloften, zodat u weet dat u op ons kunt rekenen. U bent gaan werken bij een woningcorporatie en uw pensioen is daar op afgestemd. Zo is de pensioenregeling van ons samen, op maat gemaakt voor woningcorporaties. Dit doen wij met behulp van organisaties die werknemers en werkgevers vertegenwoordigen. Wij ondersteunen de sector waarin u werkt door actief te beleggen in onder meer vastgoed. Daarmee is uw inleg in goede handen, met bewezen rendement. Ook dit is 1 van onze pensioenbeloften aan u.

Lees meer over deze en de andere pensioenbeloften van SPW.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor u?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld u ook aan voor de nieuwsbrief!