Kinderen

Als u kinderen krijgt, verandert dit niets aan uw pensioen. Als u overlijdt, hebben uw kinderen mogelijk recht op wezenpensioen.

U hoeft niet aan ons door te geven dat u kinderen heeft of krijgt. Als u overlijdt vragen wij aan de nabestaanden of u kinderen heeft. Uw kinderen hebben tot hun 18e recht op wezenpensioen. Studeren uw kinderen? Dan hebben zij mogelijk tot hun 27e recht op wezenpensioen.

Zwangerschapsverlof is een vorm van doorbetaald verlof. U ontvangt gewoon uw loon en u betaalt daardoor ook automatisch uw pensioenpremies. Dit heeft geen invloed op uw pensioenopbouw. Dit geldt niet voor alle vormen van verlof!

Ouderschapsverlof is een vorm van onbetaald verlof. Tijdens onbetaald verlof blijft u pensioen opbouwen. Sinds 1 augustus 2018 is de cao woondiensten met betrekking tot ouderschapsverlof gewijzigd. Er is vastgelegd dat de werkgever het werkgeversdeel doorbetaalt tijdens het ouderschapsverlof. Zelf blijft u het werknemersdeel betalen. Neem voor meer informatie contact op met uw werkgever. 

Wilt u uw pensioenopbouw tijdelijk onderbreken? Dit moet u dan zelf aanvragen. Lees meer over de voorwaarden hiervoor.

Mogelijk heeft u dan niet genoeg inkomen om van te leven. Controleer daarom zelf of u genoeg inkomen heeft. Wilt u hier meer informatie over? Lees meer over bestaansminimum.

We ontwikkelden onze 6 pensioenbeloften, zodat u en uw kinderen weten dat u op ons kunt rekenen. Zo beloven we u een gegarandeerd inkomen zolang je leeft, voor jou en je partner. Als ouder bouwt u niet alleen pensioen op voor uzelf en partner. Bij SPW is er ook wezenpensioen verzekerd voor uw kinderen. Dit wezenpensioen ontvangen uw kinderen als u overlijdt en zij op dat moment nog geen 18 jaar oud zijn. Als uw kinderen nog studeren hebben zij hier zelfs recht op tot 27 jaar. Met de opbouw van uw pensioen zorgt u dus niet alleen goed voor uzelf, maar zorgt u ook voor een gegarandeerd inkomen voor uw kinderen als u overlijdt en zij nog niet zelfstandig zijn.

Lees meer over deze en de andere pensioenbeloften van SPW