UPO Toelichting Ouderdomspensioen via uw ex-partner

In deze toelichting vindt u meer informatie over het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat u van ons heeft ontvangen.

Het pensioenoverzicht geeft u inzicht in het pensioen dat u jaarlijks van SPW krijgt, of gaat krijgen. Bewaar het overzicht goed, zo houdt u een helder inzicht in uw pensioen.

Uw gegevens

persoonlijke gegevens
Dit overzicht is gemaakt op basis van de persoonlijke gegevens die wij van u hebben. Controleer of deze gegevens juist zijn. Kloppen uw gegevens niet? Neem dan contact met ons op.

Uw pensioengegevens

Hier ziet u de gegevens staan die bij SPW bekend zijn. U heeft recht op een deel van het pensioen van uw ex-partner. Op uw pensioenoverzicht ziet u het pensioen waar u recht op heeft: verevend ouderdomspensioen of bijzonder partnerpensioen.

Bedrag per jaar

ouderdomspensioen

Op uw pensioenoverzicht ziet u het bedrag dat u van ons krijgt, dat is inclusief vakantiegeld. Dit bedrag ontvangt u vanaf de pensioendatum van uw ex-partner. 

U ontvangt uw pensioenuitkering iedere maand. De genoemde bedragen zijn bruto. Dat betekent dat er nog loonheffing en de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) van afgaan. Ontvangt u nu al een uitkering? Op uw betaalspecificatie of jaaropgave ziet u hoeveel loonheffing en bijdrage Zvw ervan afgaan.

Risico's

De hoogte van uw pensioen staat niet vast. Kijk hier hoe zeker uw pensioen is en welke risico’s mogelijk van invloed zijn op uw pensioen.

uitkeringszekerheid_risico

Toeslagverlening

Wij proberen uw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit noemen we ‘toeslagverlening’ of ‘indexatie’. Dit kan alleen als onze financiële situatie goed genoeg is. Ieder jaar beoordeelt SPW of uw pensioen wordt verhoogd. In 2019 hebben wij de pensioenen gedeeltelijk kunnen verhogen.

Lees meer over toeslagverlening.

Sommige gebeurtenissen in uw leven hebben invloed op uw pensioen:

  • Ontvangt u nu al pensioen via uw ex-partner? Als uw ex-partner overlijdt, wordt uw verevend ouderdomspensioen stopgezet en wordt er een bijzonder partnerpensioen uitgekeerd.
  • Krijgt u in de toekomst pensioen via uw ex-partner? Als uw ex-partner overlijdt, wordt uw verevend ouderdomspensioen niet uitgekeerd en wordt een bijzonder partnerpensioen uitgekeerd.
vragen

Kunt u het antwoord op uw vraag niet op onze site vinden? Onze helpdesk staat voor u klaar. Bel 020 - 583 59 20. Of stuur ons een mail.

De helpdesk is te bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.