P&O toolkit

Wilt u uw werknemers informeren over hun pensioen zodat zij op tijd pensioenzaken kunnen regelen? Hier vindt u kant-en-klare tools om te gebruiken. Per tool staat kort aangegeven in welke situatie u deze het beste kan inzetten.

De gespreksleidraad helpt u, als P&O-adviseur en leidinggevende, om onderwerpen over langer werken en met pensioen gaan op een rij te zetten en grip te krijgen op de beste route voor uw werknemer in de laatste fases van zijn loopbaan. Vraag de gespreksleidraad aan via uw relatiemanager.

De inzetbaarheid van uw werknemer verandert. Omdat hij bijvoorbeeld tijdelijk verlof neemt of zijn werkzaamheden te zwaar worden. Of uw werknemer wil juist doorwerken na zijn AOW-leeftijd. Wat biedt het SPW-pensioen uw werknemer in dit soort situaties? En wat betekent dat voor de pensioenopbouw? Zie alle mogelijkheden in de video 'Pensioen en inzetbaarheid' waarin drie ervaren HR-adviseurs u meenemen in drie situaties:

  • Tijdelijk van de werkvloer: onbetaald verlof of minder werken;
  • Minder werken of stoppen met werken;
  • Doorwerken na de AOW-leeftijd. 

Bekijk de video Pensioen en inzetbaarheid

Hoeveel pensioen bouwt uw werknemer op? Moet uw werknemer iets regelen voor zijn pensioen als hij gaat samenwonen? Met deze online checklist ‘Wegwijs in uw pensioen’ geeft u uw werknemer snel en makkelijk antwoord op dit soort belangrijke vragen. En uw werknemer weet ook gelijk wat hij zelf kan doen en hoe hij dat kan regelen.
 
Aan de slag!
U kunt de P&O-checklist downloaden of via een embed code op uw intranet of interne website plaatsen.
 

Wanneer kan ik stoppen met werken?’ en ‘Wat heb ik straks nodig?’. SPW wil uw werknemers graag helpen om antwoord te geven op deze veelgestelde vragen. Helder Overzicht & Inzicht in Mijn SPW maakt dat nu mogelijk. Uw werknemers kunnen nu zelf berekenen of zij later genoeg te besteden hebben.

  • Direct inzicht in de financiële balans; 
  • De bij ons bekende inkomsten en een schatting van de uitgaven zijn al ingevuld; 
  • Uw werknemer kan de balans eenvoudig aanpassen. 
Help uw werknemer om grip te krijgen op zijn financiële toekomst. Wijs hem op Helder Overzicht & Inzicht in Mijn SPW zodat hij zelf aan de slag kan met zijn financiën voor later. 
 

Nu al plezier uit SPW-pensioen halen? Speel de SPW-kennisquiz met uw werknemers en ontdek samen binnen een kwartier de mogelijkheden van het SPW-pensioen. 

  • Uw werknemers gaan zelf aan de slag met pensioen
  • Makkelijk te spelen tijdens een medewerkersbijeenkomst, teamoverleg of borrel
  • Gratis

Aan de slag!

Wilt u uw werknemers het hele jaar door stimuleren om hen 'pensioenbewuster’ te maken? Bijvoorbeeld via uw intranet. Hieronder kunt u het SPW-logo downloaden. En linken naar onze website. U kunt uw werknemers ook wijzen op de digitale nieuwsbrief.