P&O toolkit

Wilt u uw werknemers informeren over hun pensioen zodat zij op tijd pensioenzaken kunnen regelen? Hier vindt u kant-en-klare tools om te gebruiken. Per tool staat kort aangegeven in welke situatie u deze het beste kan inzetten.

De gespreksleidraad helpt u, als P&O-adviseur en leidinggevende, om onderwerpen over langer werken en met pensioen gaan op een rij te zetten en grip te krijgen op de beste route voor uw werknemer in de laatste fases van zijn loopbaan. Vraag de gespreksleidraad aan via uw relatiemanager.

Wanneer kan ik stoppen met werken?’ en ‘Wat heb ik straks nodig?’. SPW wil uw werknemers graag helpen om antwoord te geven op deze veelgestelde vragen. Helder Overzicht & Inzicht in Mijn SPW maakt dat nu mogelijk. Uw werknemers kunnen nu zelf berekenen of zij later genoeg te besteden hebben.

  • Direct inzicht in de financiële balans; 
  • De bij ons bekende inkomsten en een schatting van de uitgaven zijn al ingevuld; 
  • Uw werknemer kan de balans eenvoudig aanpassen. 
Help uw werknemer om grip te krijgen op zijn financiële toekomst. Wijs hem op Helder Overzicht & Inzicht in Mijn SPW zodat hij zelf aan de slag kan met zijn financiën voor later. 
 
Hoeveel pensioen bouwt uw werknemer op? Moet uw werknemer iets regelen voor zijn pensioen als hij gaat samenwonen? Met deze online checklist ‘Wegwijs in uw pensioen’ geeft u uw werknemer snel en makkelijk antwoord op dit soort belangrijke vragen. En uw werknemer weet ook gelijk wat hij zelf kan doen en hoe hij dat kan regelen.
 
Aan de slag!
U kunt de P&O-checklist downloaden of via een embed code op uw intranet of interne website plaatsen.
 

Speciaal voor werknemers die de mogelijkheden van de pensioenregeling nog niet kennen, organiseert SPW de bijeenkomst ’De volgende stap’. Informeer uw werknemers over deze bijeenkomst, zodat zij meer inzicht krijgen in de financiële mogelijkheden van hun SPW-pensioen. Meer weten over de bijeenkomst


Nodig uw werknemer uit

Gebruik hiervoor deze illustratie:
Mail deze uitnodiging naar uw werknemer

Of gebruikt u Outlook? Mail deze uitnodiging naar uw werknemer:
Download direct het Outlooksjabloon

Haal nu al plezier uit uw SPW-pensioen. Speel de SPW-kennisquiz met uw werknemers en ontdek samen binnen een kwartier de mogelijkheden van het SPW-pensioen. Al het materiaal vindt u in deze toolkit.

Wilt u uw werknemers het hele jaar door stimuleren om hen 'pensioenbewuster’ te maken? Bijvoorbeeld via uw intranet. Hieronder kunt u het SPW-logo downloaden. En linken naar onze website. U kunt uw werknemers ook wijzen op de digitale nieuwsbrief.