
Ziekte en arbeidsongeschikt
Het eerste ziektejaar van uw werknemer hoeft u niets aan ons door te geven. Het tweede ziektejaar dient bij SPW te worden gemeld vanwege de wijziging in het salaris, dat daalt naar 70%. Die daling heeft namelijk gevolgen voor de pensioenopbouw en de te betalen premies. Als de werknemer tijdens dit tweede ziektejaar herstelt, geeft u dit ook aan SPW door.
- Werkt u met ADP, NCCW, Centric of Visma? Dan kunt u dit direct via uw salarisadministratie doorgeven.
- Werkt u niet met bovenstaande programma's? Dan geeft u de wijziging door via een mutatie in het Excel bestand 'Wijzigingen werknemers' dat SPW maandelijks opvraagt bij alle aangesloten werkgevers. Voor vragen over dit Excel-bestand kunt u contact opnemen met de helpdesk van SPW.
Geef in ieder geval de volgende gegevens door:
- de ingangsdatum van het tweede ziektejaar en het daarbij horende salaris, of;
- de datum van herstel van de werknemer en de hoogte van de re-integratietoeslag.
Wordt uw werknemer (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt verklaard op grond van de WIA? Dan heeft uw werknemer wellicht recht op (één van de) aanvullingen WIA-plus, WIA-excedent of WGA-hiaat. Lees meer informatie over de WIA en de aanvullende regelingen van SPW.
Vul het aanvraagformulier voor een WIA-pluspensioen, WIA-excedentpensioen en WGA-hiaatpensioen in. Stuur hierbij de de volgende documenten mee:
- het Model opgaaf gegevens van de loonheffingen. Dit document kan de werknemer via de Belastingdienst verkrijgen.
- de definitieve beschikkingsbrief van het UWV om de (mate van) arbeidsongeschiktheid van de werknemer aan te tonen.