Handleidingen

Voordat u pensioenaangifte kunt doen, moeten wij beschikken over de juiste gegevens van de personen en/of instanties die de premies en gegevens bij ons (gaan) aanleveren. U logt hiervoor in op het Selfservice Werkgevers Portaal en vult daar de drie dienstverlenende rollen in. Hieronder vindt u een handleiding waarin stap-voor-stap uitgelegd staat hoe u dat doet. Ook vindt u op deze pagina alle handleidingen die u vervolgens kunt gebruiken bij het aanleveren van premies en gegevens op de nieuwe manier.

Bekijk de handleiding 'Controleren van uw gegevens in SWP'

U levert uw gegevens aan via een Levering Premie en Gegevens (LPG). Hoe levert u uw LPG aan? Wat moet u doen bij wijzigingen in uw personeelsbestand? Wat zijn de aandachtspunten bij het aanleveren? Het antwoord op o.a. deze vragen vindt u in deze toelichting.

Toelichting levering premie en gegevens

Staat u op het punt om voor de eerste keer uw loon- en premiegegevens handmatig in te voeren via de Selfservice Werkgevers Portal? Bij de eerste aanlevering via de nieuwe portal moet u de dienstverbanden van uw werknemers eenmalig aanmaken. Deze handleiding helpt u daarbij.

2A Handleiding eerste aanlevering via SWP

Zodra u de betreffende dienstverbanden tijdens de eerste aanlevering hebt ingevoerd, kunt u deze bij vervolgleveringen weer eenvoudig als basis gebruiken. U leest in de handleiding hieronder hoe u een vervolglevering aanmaakt en inzendt via SWP.

2B Gegevens een volgende keer aanleveren via SWP

Afmelden van een werknemer via de portal
In deze handleiding leest u hoe u een nieuwe gegevenslevering aanmaakt en binnen deze levering het dienstverband van een werknemer beëindigt.
3A Handleiding afmelden van een werknemer via de portal

Aanmelden van een nieuwe werknemer via de portal
U leest in deze handleiding hoe u een nieuwe gegevenslevering aanmaakt en binnen deze levering het dienstverband van de nieuwe werknemer toevoegt.
3B Handleiding aanmelden van een nieuwe werknemer via de portal

Wijzigen van een bestaand dienstverband via de portal
U leest in deze handleiding hoe u een nieuwe gegevenslevering aanmaakt en binnen deze levering het dienstverband van een werknemer wijzigt.
3C Handleiding wijzigen van een bestaand dienstverband via de portal

U leest in deze handleiding hoe u in de portal signalen raadpleegt en op basis hiervan een correctielevering aanmaakt.

4a. Handleiding corrigeren ​van een levering bij signalen

Als u uw LPG-bestand aanmaakt via uw loonpakket, kunt u ervoor kiezen om het bestand in te sturen via de 'upload' functie in de portal. In deze handleiding leest u hoe u een LPG-bestand via de portal kunt uploaden.
 

Voor een correcte aanlevering is het belangrijk dat uw leveranciersnummer staat geregistreerd in uw loonpakket. Ook als u zelf de gegevens aanlevert, heeft u een leveranciersnummer nodig.  In deze handleiding staat in vier stappen beschreven hoe u het leveranciersnummer kunt opzoeken in de portal.

7. Handleiding opzoeken leveranciersnummer in de Selfservice Werkgevers Portal

Chat met SPW