Voorlichtingsbijeenkomst 'De volgende stap'

Kent uw werknemer wel álle mogelijkheden van ons flexpensioen? Denkt hij wel eens over meer tijd voor andere zaken dan werk? SPW biedt al vanaf 55 jaar mogelijkheden de balans tussen werk en privé te veranderen. Speciaal voor uw werknemers die de mogelijkheden van de pensioenregeling nog niet kennen, organiseren wij de bijeenkomst ’De volgende stap’.

Deze bijeenkomsten organiseren wij één keer per jaar voor de 55+ werknemers van alle werkgevers in een bepaalde regio. U ontvangt een uitnodiging van ons als uw regio aan de beurt is. Wanneer dat is, leest u in de regioplanning.

In 2021 organiseren wij 'De volgende stap' online

'De volgende stap' is nu volledig digitaal. Deelname aan deze bijeenkomst geeft uw werknemer inzicht in:
  • Alle relevante onderwerpen uit de pensioenregeling van SPW.
  • Alle keuzes die de pensioenregeling biedt.
  • Alle mogelijkheden van Mijn SPW.

Extra ondersteuning na 'De volgende stap'

Voor iedere werknemer zijn de situatie en wensen om met pensioen te gaan anders. Daarom geeft SPW na 'De volgende stap' extra ondersteuning op maat. In een demonstratie van 'Mijn SPW' laten we uitgebreid zien hoe de online rekentools van SPW werken. En hoe een werknemer hiermee zijn eigen pensioen plant. Komt uw werknemer er dan nog niet helemaal uit? Dan staan we klaar om in een persoonlijk gesprek verder te helpen. Deelnemers van 'De volgende stap' ontvangen automatisch de uitnodiging voor deze extra ondersteuning.

De eerste bijeenkomsten van 'De volgende stap' in 2021 werden beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer van 8,0. Een greep uit de reacties die we ontvingen van deelnemers:

  • "Een duidelijke voorstelling van mogelijkheden."
  • "Alles werd rustig en duidelijk uitgelegd in een goede, overzichtelijke volgorde."
  • "Het complete verhaal betreffende pensioen en alle mogelijkheden daar om heen rustig en duidelijk verwoord."
  • "Goede info over mogelijkheden van vroegpensioen, overhevelen partnerpensioen, etc."
  • "Gaf het inzicht waarnaar ik op zoek was."
Deelnemers gaven in het evaluatieformulier bovendien aan dat door 'De volgende stap' hun pensioenbewustzijn en pensioenkennis zijn verbeterd.

In het overzicht hieronder ziet u wanneer 'De volgende stap' voor uw regio is. U ontvangt ruim van te voren een uitnodiging waarmee uw werknemers zich kunnen aanmelden.

Regio Bijeenkomst 
Flevoland, Gelderland en Utrecht 1e kwartaal
Limburg en Noord-HollandVoorjaar 2e kwartaal
Noord-Brabant en Overijssel 3e kwartaal
Drenthe, Friesland, Groningen, Zeeland en Zuid-Holland 4e kwartaal
Chat met SPW