In 2024 met pensioen? Maak een berekening in Mijn SPW!

Bent u van plan om in 2024 met pensioen te gaan? En heeft u vóór 1 juli 2023 een berekening gemaakt? Maak dan nu een nieuwe berekening. Wilt u eerder of later dan op 68-jarige leeftijd met pensioen? Uw pensioen berekenen wij met de flexfactoren die gelden voor 2024.

Vanaf 1 januari 2024 gelden nieuwe flexfactoren. Als u in 2024 eerder dan uw 68e met flexpensioen gaat, werken de nieuwe flexfactoren voor u mogelijk ongunstig uit. Dit komt omdat de rente is gestegen. 

In 2024 met flexpensioen? Maak een nieuwe pensioenberekening

Wilt u in 2024 met flexpensioen gaan? Maak dan een nieuwe pensioenberekening in Mijn SPW. Vanaf nu werkt de pensioenplanner met de flexfactoren voor 2024. Dat betekent dat u nu juiste berekeningen kunt maken voor als u in 2024 met pensioen wilt. Zo weet u waar u straks aan toe bent. U kunt de uitkomsten ook vergelijken met wat u zou krijgen als u al in 2023 met pensioen gaat. 

Heeft u vóór 1 juli met de pensioenplanner een berekening gemaakt voor pensioeningang in 2024? Dan zijn die uitkomsten niet meer actueel.

Wij kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten over het hoe en waarom flexfactoren wijzigingen. Hier vindt u de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuzes? Neemt u dan gerust contact op met het Serviceteam van SPW. Wij helpen u graag.