Pensioen berekenen

Als u met pensioen gaat, heeft u een aantal keuzes. Die keuzes hebben gevolgen voor de hoogte van uw maandelijkse pensioenbedrag. Met de Pensioenplanner in Mijn SPW ziet u direct hoe hoog uw pensioen is in verschillende situaties.

Bereken wat voor u de beste keuzes zijn

U kunt uw keuzes zo vaak als u wilt aanpassen. Zolang u uw pensioenvoorstel niet definitief accepteert, zit u nergens aan vast. Zo kunt u verschillende situaties bekijken en onderzoeken welke keuzes het beste bij uw situatie passen.

U maakt de volgende keuzes als u met pensioen gaat:

“Kan ik rondkomen later?” en “Wanneer kan ik stoppen met werken?” Graag helpen wij u om antwoord te geven op deze vragen. Helder Overzicht & Inzicht in Mijn SPW laat uw financiële balans zien op uw verwachte AOW-leeftijd. Op basis van wat wij al van u weten, hebben wij berekend wat uw verwachte inkomsten en uitgaven zullen zijn als u uw AOW-leeftijd bereikt. 

Lees meer over Helder Overzicht & Inzicht

Heeft u uw pensioenkeuzes bekeken en wilt u nu uw keuzes definitief vastleggen? Dan hoeft u uw pensioenplan alleen nog definitief te accepteren en uw aanvraag te verzenden.

Lees meer over pensioen aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuzes? Neemt u dan gerust contact op met het Serviceteam van SPW. U kunt ons op werkdagen van 8.30 tot 17.00 telefonisch bereiken op 020 – 583 59 20. Wij helpen u graag.