Pensioen aanvragen

Wilt u met pensioen gaan? Vraag uw pensioen dan digitaal aan in Mijn SPW. Binnen 6 maanden voor de gewenste pensioendatum kunt u uw pensioen aanvragen. Wij raden u aan om uw pensioen 2 maanden voor de gewenste pensioendatum aan te vragen, zodat uw eerste pensioenbetaling op tijd wordt overgemaakt.

In Mijn SPW doorloopt u stap voor stap alle keuzes die u heeft. U ziet direct wat dit financieel voor u betekent. Uw keuzes kunt u zo vaak aanpassen als u wilt. Heeft u alles naar wens ingevuld? Accepteer dan uw pensioenplan en uw aanvraag is verzonden. U ontvangt van ons een bevestiging. De bevestiging vindt u ook terug bij uw berichten in Mijn SPW. Daarna is uw aanvraag definitief.

Loonheffingskorting is een korting op de inkomstenbelasting en de premie volksverzekeringen die u betaalt. Deze korting mag maar bij 1 werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast.

U mag zelf kiezen op welk inkomen u de loonheffingskorting laat toepassen.
Kijk op de site van de SVB voor meer hulp bij uw keuze.

  • De DigiD app om in te loggen op Mijn SPW. Of inloggen met DigiD met extra controle via sms; deze extra veiligheidscontrole activeert u via de site van DigiD. Vergeet niet om de keuzemogelijkheid ‘Altijd inloggen met de DigiD app of sms-controle’ op ‘actief’ te zetten.
  • Rekeningnummer waarop we uw pensioen mogen overmaken.
  • Toestemming van uw partner als u het partnerpensioen wilt verlagen.
  • U kunt geen pensioen aanvragen vanaf een datum die in het verleden ligt.
  • Vraag tenminste 2 maanden voor de gewenste pensioendatum uw pensioen aan.
  • U kunt uw pensioenaanvraag niet wijzigen. Bereken daarom vooraf goed wat de financiële gevolgen van keuzes zijn.

Kunt u uw pensioen niet digitaal aanvragen? Dan kunt u het aanvraagformulier Flexpensioen downloaden. Wilt u meer informatie voordat u het pensioen aanvraagt? Neemt u dan contact op met het Serviceteam van SPW. Op verzoek sturen wij u dan het aanvraagformulier met een voorlopige opgave per post toe. Als u ons voorstel accepteert, stuurt u het aanvraagformulier ingevuld naar ons terug.

U woont in het buitenland

Als u in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit heeft, kunt u ook een DigiD aanvragen. Op DigiD voor Nederlanders in het buitenland kunt u lezen hoe u dit doet. Heeft u geen Nederlandse nationaliteit, dan kunt u helaas geen DigiD aanvragen. Neem dan telefonisch contact met ons op.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw pensioen? Neemt u dan gerust contact op met het Serviceteam van SPW. U kunt ons op werkdagen van 8.30 tot 17.00 telefonisch bereiken op 020–5835920. Wij helpen u graag.