Alles over de verkiezingen

30 juni 2022 eindigt de zittingstermijn van het huidige verantwoordingsorgaan van SPW. Voor 10 van de 12 zetels organiseren we verkiezingen. Pensioengerechtigden en deelnemers mogen stemmen op een kandidaat die hen in het VO mag vertegenwoordigen. U leest hieronder wanneer u mag stemmen en wat er verder gebeurt.

Kandidaat stellen

Pensioengerechtigden en (actieve) deelnemers bij SPW konden zich tot en met 18 januari 2022 kandidaat stellen. Via een organisatie, of als individu.

Bekendmaking kieslijsten (kandidatenlijsten)

U kunt begin februari alvast de kandidaten bekijken op wie u in april mag stemmen. De kiescommissie heeft geoordeeld dat deze kandidaten geschikt zijn: zij voldoen aan de profielschets. Bent u pensioengerechtigde? U bekijkt dan de kandidaten die de pensioengerechtigden vertegenwoordigen. Bent u deelnemer? Dan kiest u uit de kandidaten namens de deelnemers.

Breng uw stem uit

Van 4 tot en met 15 april 2022 stemt u op 1 kandidaat van uw eigen kiesgroep (deelnemers of pensioengerechtigden). U stemt eenvoudig online, in een beveiligde stemomgeving. Tegen die tijd laten wij u natuurlijk weten hoe dit in zijn werk gaat.

De uitslag

Rond 22 april 2022 maken we de uitslag van de verkiezingen bekend. Wie zijn de 6 nieuwe leden namens deelnemers in het verantwoordingsorgaan? En welke 4 kandidaten mogen namens de pensioengerechtigden plaatsnemen? 

Zie ook het reglement van de verkiezingen

Het nieuwe verantwoordingsorgaan van start

Op 1 juli 2022 beginnen alle nieuwe leden van het verantwoordingsorgaan aan hun 4-jarige zittingstermijn. Wat gaan zij doen? Kom meer te weten over de taken van het verantwoordingsorgaan.

Bekijk de korte animatiefilm

Chat met SPW