Wij verhogen uw pensioen per 1 januari 2022

Goed nieuws! Per 1 januari 2022 kunnen wij de pensioenen verhogen. Bouwt u pensioen op bij SPW? Dan verhogen wij uw pensioen met 1,05%. Bouwde u in het verleden pensioen op, maar heeft u uw pensioenleeftijd nog niet bereikt? Of bent u gepensioneerd? Dan verhogen wij uw pensioen met 0,61%.

Onze (beleids)dekkingsgraad is hoog genoeg

Ieder jaar proberen wij uw pensioen te verhogen. Hiermee zorgen wij dat uw pensioen meegroeit met de stijging van de lonen of de prijzen en zo zijn waarde behoudt. De pensioenverhoging is afhankelijk van onze financiële situatie. Deze moet goed genoeg zijn om de pensioenen nu, maar ook in de toekomst te kunnen verhogen. Dit heet toeslagverlening of indexatie. Voor het verhogen van uw pensioen kijken wij naar de beleidsdekkingsgraad. Deze moet minimaal 110% zijn om een (gedeeltelijke) verhoging toe te kennen.

Bekijk de hoogte van uw pensioen

Op Mijn SPW vindt u uw persoonlijke pensioenbedragen (inloggen met DigiD). Start het jaar goed en check of u uw pensioen goed voor elkaar heeft.

Pensioenpremie blijft gelijk

Voor de opbouw van uw pensioen betaalt u pensioenpremie. De pensioenpremie bij SPW blijft per 1 januari 2022 27%. Hierdoor blijft de pensioenlast in 2022 stabiel. U en uw werkgever betalen beide een deel van deze premie. De premieverdeling is onder voorbehoud, omdat cao-partijen de verdeling nog anders kunnen vaststellen.

Bekijk de premies en kerngetallen voor 2022

Uw pensioeninleg in goede handen

Tot nu toe slagen wij er in om uw pensioen in ieder geval gelijk te houden en dit jaar zelfs iets te laten stijgen. Kortom, wij hebben het goed voor elkaar. Wij doen er alles aan om een goed rendement te behalen. Onze beleggingsspecialisten beleggen uw pensioeninleg professioneel en verantwoord. Uw inleg in goede handen, met bewezen rendement. Dat is wat wij u beloven. 

Meer over maatschappelijk verantwoord beleggen

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op. Wij staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar.

29-12-2021