Uw pensioen blijft gelijk

Wij proberen ieder jaar uw pensioen te laten meegroeien met de prijsstijging. Dit doen wij door een toeslagverlening. Onze financiële positie is op dit moment niet sterk genoeg om toeslag te verlenen. Het goede nieuws is dat wij ondanks de economisch mindere tijden uw pensioen niet hoeven te verlagen. Uw bruto pensioen blijft gelijk.

Waarom blijft het pensioen gelijk?

Het verhogen van pensioenen is gebonden aan wettelijke regels. Wij mogen uw pensioen gedeeltelijk verhogen als de beleidsdekkingsgraad tussen de 110% en 125% is. Wij gebruiken de beleidsdekkingsgraad van oktober 2020 om te beslissen of wij kunnen verhogen. De beleidsdekkingsgraad was toen 103,8%. Dit betekent dat wij niet kunnen verhogen. En dat uw bruto pensioen gelijk blijft. Let op: de belastingregels en inhoudingen worden ieder jaar gewijzigd. Daarom kan het zijn dat uw nettobedrag lager is dan in 2020. 

Uw pensioeninleg is bij ons in goede handen

Ondanks dat wij de pensioenen niet verhogen, kunnen wij u wel geruststellen: uw pensioen wordt niet verlaagd in 2021. Tot nu toe slagen wij er in om uw pensioen in ieder geval gelijk te houden. Kortom, we hebben het goed voor elkaar.
 
Wij doen er alles aan om een goed rendement te behalen. Onze beleggingsspecialisten beleggen uw pensioeninleg professioneel en verantwoord. Jouw inleg in goede handen, met bewezen rendement. Dat is wat wij u beloven. 

Het jaar beginnen met een check op uw financiële situatie?

Dat kan in Mijn SPW. Start het jaar goed en check of u uw pensioen goed voor elkaar heeft.

Lees meer over dit onderwerp

16-12-2020

Chat met SPW