SPW loopt voorop als verantwoord belegger

SPW scoort goed met verantwoord beleggen. In het nieuwe overzicht van hoe de 50 grootste Nederlandse pensioenfondsen presteren rond verantwoord beleggen, stijgt SPW van de zesde naar de vijfde plek.

De lijst is gemaakt door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Die onderzoekt elk jaar of pensioenfondsen een helder beeld hebben van wat ze met verantwoord beleggen willen, hoe ze dat uitvoeren en hoe ze hun deelnemers erover informeren.

Kiezen voor koplopers

SPW is al jaren bezig met verantwoord beleggen. De bedrijven waarin wordt belegd, moeten niet alleen een goed rendement opleveren maar ook verantwoord omgaan met het milieu en hun medewerkers.

De komende jaren willen we nog een stap verder zetten met verantwoord beleggen. Onze beleggers werken aan een aanpak die het mogelijk maakt om in elke bedrijfstak te kiezen voor bedrijven (koplopers) met meer aandacht voor verantwoord ondernemen dan hun concurrenten.

Beleggen in de VN-doelen

Op dit moment hebben we ongeveer 9% van ons vermogen duurzaam belegd. Daarbij gaat het om bedrijven die producten of diensten leveren die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Bijvoorbeeld schone energie en zuinig omgaan met grondstoffen.

Bekijk ook het verslag verantwoord beleggen 2016.

03-10-2017