Hoe wij uw pensioengeld verantwoord beleggen

In 2020 willen wij alleen nog aandelen en obligaties bezitten van bedrijven die voldoende aandacht hebben voor duurzaam en verantwoord ondernemen.

Alleen beleggen in koplopers en beloften

Aandelen en obligaties van bedrijven die voldoen aan onze eisen voor verantwoord beleggen vormen de zogenoemde ‘koplopers’. In bedrijven die achterblijven, beleggen wij in principe alleen nog als zij beloven verbeteringen door te voeren. Deze achterblijvers noemen we dan ook ‘beloften’. 
 
Bewust kiezen voor koplopers en beloften vormt een belangrijk onderdeel van ons beleid voor verantwoord beleggen. 

Hoe bepalen wij waarin uw geld wordt belegd?

Voor de beoordeling van bedrijven heeft onze vermogensbeheerder APG een beoordelingsproces ontwikkeld. We beoordelen bedrijven op basis van de thema’s die binnen de Verenigde Naties zijn afgesproken over verantwoord ondernemen. Daarbij gaat het om: 
  • mensenrechten
  • werknemersrechten
  • milieu 
  • het tegengaan van corruptie.

Het is belangrijk dat bedrijven zich bewust zijn van de belangrijkste risico’s die zij op deze terreinen lopen. Daarbij is het ook belangrijk dat zij beleid hebben ontwikkeld over hoe zij met die risico’s omgaan. Daarnaast wordt gekeken of zij betrokken zijn geweest bij grote controverses en calamiteiten zoals corruptie, arbeidsongelukken en milieurampen.  

Lees meer in ons Verslag Verantwoord Beleggen

Meer over het beleid voor verantwoord beleggen vindt u in het SPW Verslag Verantwoord Beleggen 2017.

27-09-2018