SPW in top vijf duurzaamheidsranglijst Nederlandse pensioenfondsen

SPW is een van de vijf duurzaamste pensioenfondsen van Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse duurzaamheidsranglijst van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

SPW consolideert zijn vijfde plek van vorig jaar. VBDO voert elk jaar een onafhankelijk onderzoek uit naar de duurzaamheid van het beleggingsbeleid van de vijftig grootste pensioenfondsen in Nederland. Wordt dit beleid goed uitgevoerd en wordt het ook duidelijk uitgelegd aan de deelnemers?

Duidelijke doelstellingen

SPW heeft concrete doelstellingen om verantwoord te beleggen. Zo streven we ernaar de CO2-voetafdruk van de portefeuille in 2020 per geïnvesteerde euro met 25% te verlagen ten opzichte van 2015. Ook hebben we besloten om niet langer te beleggen in tabaksbedrijven en bedrijven die kernwapens produceren. 

We zoeken actief naar beleggingen die bijdragen aan een duurzamere wereld. Daarbij gaat het om bedrijven die via hun producten of diensten helpen bij het oplossen van maatschappelijke en milieuproblemen. Voorbeelden zijn schone energie, afvalverwerking, waterzuivering en vastgoed dat weinig energie en water verbruikt. Ruim 11% procent van ons vermogen is hierin belegd. En dat willen we de komende jaren uitbreiden.

In gesprek met deelnemers

SPW vindt het belangrijk om hier open over te communiceren met zijn deelnemers en andere belanghebbenden. We publiceren elk jaar een Verslag Verantwoord Beleggen waarin we uitleggen hoe we ons verantwoord beleggingsbeleid in de praktijk hebben gebracht.

Lees ook het Verslag Verantwoord Beleggen

11-10-2018