Met het hoofd, niet met het hart

In september ben ik gestopt als bestuursvoorziter van SPW. 8 jaar vervulde ik mijn functie met groot plezier. Toch heb ik besloten af te zien van een nieuwe termijn. Dit besluit heb ik met het hoofd genomen, niet met het hart. Hiermee ben ik het mogelijke sentiment ‘wanneer stopt die oude man er nu eens mee’ voor.

Samenwerken aan een mooi fonds

Ik ga wel veel missen. Zeker degenen met wie ik binnen en buiten SPW samenwerkte. Voor dit mooie pensioenfonds werken mensen die zeer gemotiveerd zijn om een zo goed mogelijk pensioenresultaat te bereiken. Om een zo goed mogelijke band te hebben met deelnemers van het fonds, gepensioneerden en werkgevers aangesloten bij SPW.

Ook ga ik de inhoudelijke gesprekken missen. Vooral die over de toekomst. In de jaren 90 was ik nauw betrokken bij de stelselwijziging in de volkshuisvesting. Misschien wel de mooiste periode uit mijn loopbaan. De pensioenenfondsen staan aan de vooravond van een grote stelselwijziging. Voor SPW brengt deze grote veranderingen met zich mee. Hieraan handen en voeten geven is een mooie uitdaging. Deze gaat aan mijn neus voorbij.

Goed voor elkaar

SPW staat voor ‘goed voor elkaar’. Goed voor elkaar zijn én het goed voor elkaar hebben. Deze pay-off sluit naadloos aan bij woningcorporaties. Daarom passen SPW en de woningcorporaties zo goed bij elkaar.

Jim Schuyt

16-09-2021

Chat met SPW