SPW maakt opnieuw een herstelplan voor 2021

Ieder jaar controleert SPW of de hoogte van haar vermogen voldoet aan de wettelijke eisen. Is het vermogen, dat zijn alle bezittingen van het fonds zoals geld en beleggingen, niet voldoende? Dan moeten wij een herstelplan maken. Met dit plan probeert SPW binnen maximaal 10 jaar weer voldoende vermogen te hebben. Volgens de wet hadden we eind 2020 een dekkingsgraad van 126,1% moeten hebben. De dekkingsgraad was in werkelijkheid lager: 109,4%. Daarom heeft het fonds voor 2021 een nieuw herstelplan opgesteld.

Wat betekent ons herstelplan voor uw pensioen?

Vorig jaar hebben wij ook een herstelplan opgesteld. Daarmee hadden we eind 2020 een dekkingsgraad van 116% verwacht. De dekkingsgraad kwam lager uit, op 109,4%. Dit komt vooral door de daling van de rente in 2020. De pensioenverplichtingen zijn daardoor hoger geworden. Ons beleggingsrendement was wel hoger dan verwacht. Dat heeft het negatieve effect van de rente wat kunnen beperken. In het plan van vorig jaar verwachtten we dat onze financiële positie in 2027 hersteld zou zijn. Door de cijfers van vorig jaar verwachten we dat we het herstel twee jaar later bereiken: in 2029.

Het is niet nodig om u zorgen te maken over uw pensioen. SPW heeft voorlopig voldoende geld om uw pensioen én dat van alle andere gepensioneerden uit te betalen.

Maatregelen nu nog niet nodig

Onze financiële situatie herstelt langzamer dan verwacht, maar aanvullende maatregelen zijn nu niet nodig.

Wij blijven ons best doen om de pensioenen te indexeren en het korten van pensioenen te voorkomen. Dat is ons beleid. Het herstelplan volgt dit beleid en helpt om ons financieel beleid op de lange termijn te realiseren. Onze financiële situatie eind 2021 bepaalt of een nieuw herstelplan en aanvullende maatregelen nodig zijn in 2022. Dat weten wij nu nog niet. Wij houden u zo goed en snel mogelijk op de hoogte.

Lees meer over ons Herstelplan 2021.

Heeft u nog vragen?

Ons serviceteam staat van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur voor u klaar.

04-05-2021